home Интервюта Карлос: Бих пял с Деси Слава и Anastacia

Карлос: Бих пял с Деси Слава и Anastacia

Роден през 1986 г., Карлос вече може да се похвали както с много лични, така и с професионални постижения. За себе си споделя: „Аз съм готин и забавен човек. Голям меломан съм. Обичам приятелите, природата и пътуванията…”

Завършва търговската гимназия, а след това учи туризъм в ЕКИУ. Пеенето му остава само като хоби, но през 2006-а, сякаш на шега, той влиза в студио да запише една песен, с която да осъществи мечтата си и да остави следа в българската музика.

Дебютното му парче се приема много добре и това му дава стимул да продължи да твори. Той бе част от „Ара мюзик”, но се оказа, че самопродуцирането е по-добър вариант за него.

– Здравей, Карлос! Представи се с няколко изречения?
Здравейте! Аз съм Карлос, независим артист, създаващ (не просто изпълняващ) песни предимно в стила на попфолка, на този етап. От Пловдив съм. Освен артист съм и меломан и винаги обективен и безпристрастен към това кое е хубаво и кое не. Усмихнат и забавен съм, с чувство за хумор и умерена доза самоирония. За качествата си на артист предпочитам да не говоря сам. Първата ми професионална песен и клип излязоха преди около 2 години – „Любовта има цена”, и оттам се започна.

– Разкажи ни повече за работата по последния ти проект – „Роб на лъжи”.
Песента е по мой текст и музика, а аранжиментът е на Мартин Биолчев. Създадох я, защото много исках по-танцувално парче, в стил денсфолк, а още нямах такова. Мартин много добре усети и направи много добър аранжимент – такъв, какъвто го усещах и аз. Клипа снимах с Иво Гергинов и екипа му, а в него участва и танцьорката Мая. Клипът е имиджов, като се набляга на визия и ефекти. Песента не е лична или преживяна. Текстът просто се роди от настроението, което аранжиментът и кантото ми носеха, като слушах демото.

– Бил си ли роб на лъжи? Лъган? Предаван?
Да, но съм си взел поука и се опитвам да не го допускам вече, но понякога в живота трябва да има и сълзи, и тъга в умерени дози, за да оценяваме хубавите моменти по-добре.

– Какво е мнението ти за лицемерието в шоубизнеса ни?
Не съм много навътре в този бизнес и не съм наясно с нещата. Знам само, че голяма част от песните уж се пишат за някого или като реплика към колежки… На мен ми се струва глупаво и повърхностно, но щом тези интриги ги радват, нека се забавляват, няма лошо.

– Разкажи малко повече за семейството си?
Имам родители, които много ме обичат и сестра, а от скоро и племенник. Имам и две кучета – Лаура, която е мопс и Тоби, който е китайско качулато голо куче. Те са ми като деца. Подготвят ме за това, което ми предстои след години.

– Знам, че Цветелина Янева ти е първа братовчедка?
Да, така е. Това го разбрахме скоро. Ние с нея се познаваме от много време, ходихме при един и същ вокален педагог – Радиана Задума. Там се запознахме с нея и с момчетата от „032”, с които тя пее.

– Какво обичаш да правиш в свободното си време?
Да сърфирам из интернет, да гледам филми и да си похапвам, докато гледам филми. Да ходя на планина, лятото може и на басейн. Да излизам с приятели на шопинг и по заведения.

– Какво мислиш за българските продуценти?
Какви продуценти!? Тук няма такива – не и с реалната дефиниция на тази дума. Има тарикати, които гледат да си напълнят джоба от изпълнителите си и да си въртят локалния бизнес, без да влагат АРТ в работата си. Хора, това не е фирма за картофи, вие създавате изкуство, което носи настроение и емоции, не бъдете плоски! На Запад като чуят как работите, и са шашнати – скубете за продукти, ротации и т.н. … Грозно е! Колегите… и те някои творят просто за да имат участия, от които да вадят пари, без особено да им пука какво творят точно. Нямат никакви стратегии за продуктите си – вадят уж нови, а те – изчерпани албуми, с по 1-2 нови песни, със заключителни, уж пилотни, клипове. Други пък творят, за да се… оженят или да станат престижни тамагочита за мъжа на живота си на бял… „Cayenne”, или нещо подобно, и тлъста банкова сметка. Това са грозни публични тайни за този бизнес. Има и много колеги, които наистина правят качествени продукти, мислят в перспектива, атрактивни са, изпипват си нещата, експериментират, стилни са. Те си знаят кои са.

– Какво си пожелаваш през новата 2011г.?
Пожелавам си да имам възможност да създавам песни, клипове, продукти, албуми и т.н. по мой вкус и да уцеля вкуса на хората – т.е. да харесват това, което правя. В личен план – това от въпроса за единия милион долара!

– За дует с кого мечтаеш?
От България – с ДесиСлава, глобално – с Anastacia.

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.