home Интервюта Стелиан Димитров: Фамилията ми е изцяло в изкуството

Стелиан Димитров: Фамилията ми е изцяло в изкуството

– Разкажи ми малко повече за себе си?
На 27 години съм, зодия Близнаци, нося 43-ти номер обувки… Актьор съм по професия, завършил съм в театралния колеж „Любен Гройс” в София в класа на Георги Новаков. Бил съм сценарист на „Господари на ефира”, „Царете на комедията”, „Шоуто на Азис”, като в „Шоуто на Азис” съм играл и скечове. Снимал съм се тук-там… Миналия сезон участвахме в „Супер шоуто на Румънеца и Енчев” по „Планета”, лятото бяхме и на турне с тях. Скоро ще започнем отново да се снимаме в шоуто им. Създал съм 2 благотворителни кампании „Аз помогнах, а ти?”, заедно със студентския съвет на УНСС, и „Направи добро!” с колегите ми от Faked Stars. Създал съм формация Faked Stars, това са имитатори и най-интересното е, че единственият актьор съм аз. Всички други са с различни професии. Събрали сме се: актьор, певица, Барман, фотограф, танцьор и инженер по кетъринг. Заедно с моя колега Найден Тасев (бармана) създадохме формация „Блондинките”, а преди 2 седмици отворихме бар заедно с веригата Extreme, Escada и Escepe. Барът се казва Extreme Blondy bar. Създадох продуцентска фирма Faked Stars production, така че, освен сценарист и актьор, вече съм и продуцент!

– Как се запали по сегашните си занимания?
Още от малък обичах да съм в центъра на вниманието, винаги съм бил душата на компанията и съм забавлявал приятелите си с вицове, лафове, весели истории… От малък пишех текстове, песнички, рисувах… Фамилията ми е изцяло в изкуството – актьори, диригенти, художници, пианисти и какво ли още не. Така че е било писано да съм такъв, какъвто съм сега.

– Откъде се роди идеята за Faked Stars? Откога сте заедно?
Всичко дойде от един скеч, в който Елвис Пресли пееше попфолк. Хората го приеха доста добре, след това приятелката ми изимитира Мерилин Монро и така станахме двама. След това се запознах с мой колега, който имитираше Майкъл Джексън, а неговата жена имитираше Мадона и така станахме четирима… След известно време към нас се присъедини Вера Русоо, която, освен че е във формация Faked Stars като имитаторка, е и част от формация „Блондинките”. И така растяхме, но в крайна сметка останахме трима мъже (аз, Найден Тасев, Христо Кавалов) и две жени (Златина Танева и Вера Руссо), които жени са и част от „Блондинките”. Имаме и двама приходящи и още симпатизанти, които ползваме, когато ни се налага!

StelianDimitrov2

– Кои образи са били най-трудни за правене?
Елвис Пресли в оригинала му, т.е. когато трябва да изляза като истинския Елвис, той ми е скучен. Когато излизам с Елвис Пресли, който пее попфолк, се кефя максимално, защото е нещо, което аз съм измислил, и съм единственият, който го прави по този начин.

– Кой ти е любимият образ, който си играл?
Дон Корлеоне и Зюмбюл от Братя Мангасарян.

– Има ли аналог на Faked Stars в чужбина, чували ли сте?
Има много имитатори в света, но те са по-скоро анитатори или ако са професионални имитатори, те са само в една роля, най-много две. Или казано накратко, за да достигнат нашия брой на имитации, броят на формацията им трябва да достигне 20-30 души минимум. Обикновено имитаторите се простират дотам да измитират героя, а ние им даваме и нова светлина. Използваме героите максимално и ги поставяме в ситуации, които ние решаваме. Мисля, че сме единствената формация по рода си в България, а и доколкото сме запознати, извън нея.

– Какво предстои занапред?
Скоро ще пуснем първия ни музикален проект. От името на Дон Корлеоне записах песен с Митьо Пищова и се казва „Искам да се стрелкаме”. В момента обсъждаме идеята на видеото, което ще заснемем към нея. Идеята е страхотна, не искам да издавам, за да можем да ви изненадаме. Не сме пуснали първия музикален проект, но вече работим и над втория – Найден Тасев, който имитира папата, записва песен. Казва се „Папа кючек”. С две думи, влизаме и в музикалния бизнес!

– Къде могат пловдивчани да ви гледат?
От 21 октомври стартираме нов проект, наречен Life Comedy Party. Всеки петък в 22 ч. ще правим тематично парти с актьорски скечове, имитации на известни личности, игри, шоу викторина с награди и всичко това ще е поднесено с много смях и настроение. Life Comedy Party ще се състои в Life Club на бул. „България” в Пловдив. За тези, на които им се иска повече от час да бъдат в компанията ни, могат да дойдат след това в Club Pasha, където също сме всеки петък, но след 00.30 ч.

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.