home Спорт, Съветите на Николай Чолаков Фитнес съветите на Николай Чолаков #1

Фитнес съветите на Николай Чолаков #1

Едни от най-важните части на тялото ни са ръцете. За да имаме здрави и секси ръце за лятото, то трябва да тренираме често и по точно определена програма, за да постигнем ефект.

Бицепсът и трицепсът привличат много погледи на плажа, няма никакво съмнение в това. Това са 3 убийствени тренировка за ръце, които Николай Чолаков използва.

Те ще ви помогнат да изградите масата и оформянето, които винаги сте желали, а кой знае – може би ще ви помогнат да се отличите във всеки спорт, в който участвате!

Запомнете, че когато стане дума за брой повторения и серии, има 2 главни категории, към които трябва да се стремите във вашите тренировки: Многото повторения с леки тежести са чудесни за дефиниране на мускулите („нацепване”). Диапазонът им е 12-14. В тази категория 3-4 серии са оптимален вариант, а почивката между тях трябва да е по-малко от минута.

Малкото повторения с големи тежести са страхотни за добавяне на мускулна маса и сила. Техният диапазон е 6-10. При тази категория 2-3 серии са достатъчни, а почивката може да е малко по-голяма.

Тренировъчна програма 1:

➡ Бицепсово сгъване с щанга от прав
➡ Изтласкване на щанга от лег с тесен хват за трицепс
➡ Бицепсово сгъване с дъмбел
➡ Трицепсово разгъване с въже на горен скрипец
➡ Бицепсово сгъване в чук с дъмбели- чукчета
➡ Трицепсово разгъване зад глава с кабел или въже

Тренировъчна програма 2:

➡ Бицепсово сгъване с щанга върху пейка за полулег
➡ Кофички на между пейки
➡ Бицепсово сгъване на долен скрипец
➡ Едностранно трицепсово разгъване с дъмбел зад глава
➡ Бицепсово сгъване на долен скрипец от лег
➡ Френско разгъване с дъмбели от лег

Тренировъчна програма 3:

➡ Бицепсово сгъване с щанга при широк хват от прав
➡ Френско разгъване с щанга от лег
➡ Кръстосани чукчета с дъмбел пред гърди
➡ Трицепсово разгъване на горен скрипец с обратен хват
➡ Скотово сгъване на бицепс
➡ Трицепсово разгъване на двете ръце с дъмбел зад глава от седнало положение

АКО ИСКАТЕ СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ, ФИТНЕС ПРОГРАМА ИЛИ ЛИЧНА ТРЕНИРОВКА С НИКОЛАЙ ЧОЛАКОВ, ПОТЪРСЕТЕ ГО В ОФИЦИАЛНАТА МУ ФЕЙСБУК СТРАНИЦА: www.facebook.com/NikolayCholakov.FanPage

comments:

TAGS:

Николай Чолаков

Николай Чолаков е на 23 години, но вече е достатъчно известен в професията си като фитнес инструктор и модел. Той завършва спортно училище, а голямата му мечта е била да бъде футболист. Прeз 2014г. участва в спортния фестивал "Arnold Classic Europe" в Мадрид, а малко преди това се снима и във филма "300". Участвал е в много музикални видеоклипове, а през 2012г. се нарежда сред финалистите в конкурса "Мистър Менхънт".