home Спорт, Спортни звезди Сложиха Григор Димитров сред разочарованията на 2015-та

Сложиха Григор Димитров сред разочарованията на 2015-та

Миналата година определено беше силна за тенисиста ни Григор Димитров, но изглежда тази е по-неблагосклонна.

След редица похвали, дойде ред и на редица критики към българина, който в последно време никак не се представя добре на корта.

Хасковлията бе нареден сред най-разочароващите тенисисти от големия шлем, през тази година от изданието Bleacher Report.

Веднага след края на турнира Ролан Гарос в Париж, излезе класацията с рестроспекция на сезона досега. Съвсем очаквано е, че Гришо попада в незадоволителната колонка, имайки предвид, че за втора поредна година той отпада още на първия кръг в Париж, пишат от HashTag Magazine.

Американско издание пише: “Григор Димитров се спуска надолу в ранглистата и не показва никаква борбеност. Българинът има много трудности през цялата година и засега се е закотвил на едно място, няма изгледи да се придвижи напред, а освен това може да тръгне и надолу. Истината е, че тревата е настилката на Димитров, но все още е ужасяващо до гледаме играч с такъв талант да се представя посредствено на големите турнири. Жалко е, защото иначе никой не се съмнява в качествата му, които напоследък остават на заден план.”

Димитров остава на 11-а позиция в световната ранглиста с неговите 18 победи и 10 загуби само от началото на 2015-та година.

comments: