home Балканска, Концерти, Музика, Събития ЗВЕЗДИ НА БАЛКАНСКИЯ ФЕСТИВАЛ “БОХЕМИ” В БАНСКО

ЗВЕЗДИ НА БАЛКАНСКИЯ ФЕСТИВАЛ “БОХЕМИ” В БАНСКО

Жив ритъм, балкански звезди, брас секции, традиционни кулинарни изкушения от региона, люти и силни емоции и напитки, ще разлюлеят земята в Банско. Не пропускайте да включите във ваканционните си планове 26 и 27 юни, когато ще се проведе бохемският празник – „Бохеми фест”. Входът е свободен!

Да посрещнем лятото подобаващо, с планинска свежест и гореща, типично нашенска музика, ни предлагат тима на „Бохемия Ентъртейнмънт” и Община Банско. Гостите на фестивала ще имат удоволствието не само да се докоснат до историята в града на Никола Вапцаров, но и да се настроят на честотата на най-дългоочаквания сезон с ваканционен дух. Пикантната музика и разнообразните кулинарни специалитети ще бъдат любезни домакини на всички ценители на голямото изкуство, наречено живот.

Само един автентичен балканец може да измайстори Mititea (пресни румъснки наденици), добре изпечени свински и пилешки шашлици, домашни хрупкави пържени картофи, ребра на барбекю по оригинална рецепта в комбинация с традиционни салати и балкански сосове. Разбира се, типичните за нашите ширини кюфтета и кебапчета ще си устроят дуел със сръбските суджуци и плескавици. Безспорно интерес ще предизвикат селекцията от специално приготвени суджуци от Сърбия и България, както и множеството хамбургери и сандвичи.

zeljko_resize6

Под секрет ви споделяме, че любимото ни македонско момиче Каролина Гочева „умира”за черен шоколад, а музикантите от „Баилдса” залагат на добре охладената бира с капка текила. Джипси пънкарите от „Гаджо Дило” също предпочитат пивото пред руйното вино, докато най-познатият глас на Сърбия – Желко Йоксимович, се храни с любов, чиста неподправена любов.

Очарователната Каролина пристига специално за събитието. Страстен почитател на футбола и романтичен колекционер на чаши, тя печели сърцата на публиката с лекота. Виртуозът – кларнетист Иво Папазов- Ибряма пък споделя, че е развил уменията си благодарение на сватбите, на които е свирил с баща си и именно там усвоява българската народна традиция и развива до съвършенство неподражаемата си техника на изпълнение, превръщайки се в джаз феномен. Желко Йоксимович ще разтупти сърцата на дамите у нас отново, усмихнат, талантлив и… сериозно обвързан – както сам споделя, женил се е цели три пъти за съпругата си Йована! „Гаджо Дило” са толкова умопомрачително добри в музиката, която правят, че самия Джанго Рейнхард би им завидял, а точно той е най-голямото им вдъхновение.Когато слушаме „лудите чужденци”, оставаме с впечатлението, че животът е неспирен празник с много любов. Може би точно това е посланието на стила Manouchegypsyjazz…

bohemi_poster

Експлозия от звуци очакваме от изпълнителите на “United states of Balkans” – „Баилдса”. Балкански ритми в така популярната в последно време комбинация със ска, пънк и тежък саунд. Бандата пристига да баялдисва – т.е., да се раздаде докрай. Очаква се примряла от възторг публика!

„Булгара” е онази комбинация от талант, професионализъм и чувство за принадлежност, която ни кара да настръхваме от гордост, че сме българи. Живите им участия са толкова пълноценни, че дори земята пее под краката им.
Няма как бохемски фестивал в Банско да мине без автентичните представители на града – „Бански старчета”. Групата отпразнува 30 години на сцена, а успехите си казват, че дължат на девиза – „Музиката не е съревнование, музиката е почерк!”, колкото по-различен и красив, толкова по-сполучлив.

От Банско по-балканско няма… Бохемският дух е намерил своето място именно тук, на кръстопътя между Изтока и Запада. Любовта, тъгата и чувството за чест трептят във всеки тон на тукашните фолклорни мотиви, а храната и виното дават нечовешки сили и пълен с надежда живот. 26-ти и 27-ми юни – петък и събота, централен площад на Банско.

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.