home Други събития, Култура, Събития БЪЛГАРЧЕТА С ОТЛИЧИЕ НА ITALIA MUSIC FESTIVAL ALL AROUND ART 2015

БЪЛГАРЧЕТА С ОТЛИЧИЕ НА ITALIA MUSIC FESTIVAL ALL AROUND ART 2015

Българските дечица, които бяха селектирани за участие в международния италиански фестивал в Рим Italia Music Festival All Around Art 2015, предизвикаха фурор на полуфиналите и финалите във „Вечния град“.  Истинска гордост за нас е дванадесетгодишната Гарбриела Йорданова от Русе, която впечатли журито и спечели награда на критиката и специалната награда – песен, написана лично от композитора Фабрицио Берлинчони , автор на изпълнители, като Ал Бано и Андреа Бочели. Познатият от „България търси талант“ Радко Петков от Троян, взе първо място във възрастовата категория 11 – 15 години за изпълнението на песента „I believe I can fly” на R.Kelly.

Поводите за гордост не спират с изброените до момента имена. Продуцентът Чарли Рапино, работил с Роби Уилямс, Кайли Миноуг и мн.др., заедно със Стефано Сенарди – новоизбраният президент на фестивала Санремо и кастинг директор на X Factor Italia, бяха впечатлени и вероятно ще имат планове за петнадесетгодишната Любомира Вушева от Ботевград. Това се случи на тридневния мастер  клас в град Касерта, с който момичето бе наградено по време на кастинга в София от журито Дариана Куманова, Фабрицио Берлинчони и Николо Фражиле.

Специалната награда на LIPA 4:19 (българският филиал на Академията за изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул), която бе връчена от собственика Мартина Ненова, спечели Elisea Marcello на 17 години от град Vibo Valentina за представянето си в категория за авторска музика. Тя ще посети лятното училище на академията в Ливърпул.

Всички деца получиха дипломи за прекрасното си представяне на музикалния фестивал. Сред тях бяха Белослава Лазова, Сесил Сабри, Преслава Петрова, Никол Паласчева, Габриела Йорданова, Деница Василева,  Франциска Димитрова, Енислава Недкова и най-малкият участник – Моника Шахин.

comments: