home Интервюта, Спорт, Спортни звезди Стоян Дудов: Доволните клиенти са моята най-голяма награда

Стоян Дудов: Доволните клиенти са моята най-голяма награда

Стоян Дудов е сред най-видните фитнес-инструктори в момента. Той се съгласи да даде ексклузивно интервю за читателите на Live-Magazine.

Той ще разкаже за себе си и работата си, както и да даде препоръки на всички момчета и момичета, които искат да имат хубави тела:

– Голяма интрига с името ти се завъртя през изминалата седмица. Мартин Иванов е твой бивш клиент, който те обвинява в непрофесионализъм. Твърди, че си щял да го убиеш от неправилно взети добавки…?

Вече стана ясно, че Мартин е имал чувства към мен, стремял се е да е близо до мен и когато е видял,че не се получава, е решил да отмъсти. Към момента той направи публично извинение към мен и Елица, което потвърждава, че обвиненията му са неоправдани. Интриги винаги ще има. Хората се дразнят ако успяваш в дадена сфера със собствени усилия и умения.

dudov1

– От колко време си професионален треньор и въобще кога се запали ти по фитнеса?

Вече 6 години съм професионален фитнес-инструктор, а още на 13 години бях, когато започнах да ходя във фитнес залата. Преди това съм тренирал и други спортове – гимнастика, лека атлетика, бокс. Аз просто обичам спорта.

– Тренираш ли популярни лица? Кои?

Тренирал съм и към момента тренирам. Но не си деля клиентите на популярни и безизвестни и поради тази причина няма да посочвам конкретни имена. Аз търся в тях желанието, хъса да тренират. Като цяло тренирам повече жени, независимо дали известни или не. За жалост мъжете имат самочувствието, че са много вещи по отношение на фитнеса, а това не отговаря на истината. Често забелязвам колко много момчета и мъже не изпълняват правилно упражненията,  но и не желаят да им се даде съвет. Според мен това е глупаво. Няма как човек да разбира от всичко, а и не е необходимо. Но пък е редно да се научим да се вслушваме в съветите на другите.

dudov3

– В момента стартираш и онлайн тренировки за хората, които не са от София. Под каква форма протича тренировката?

Стартирах онлайн тренировките преди около година. Реших да направя нещо, което до сега не беше правено в България. Всички знаем колко ни е натоварено ежедневието и често не остава време за всичко. Същевременно и доста хора от цяла България ми пишеха, че биха искали да ги тренирам, но за жалост разстоянието ни разделяше. Така се роди и идеята ми да тренирам хора “от разстояние”. Чрез официалната ми страница и профила ми във Фейсбук хората се свързват с мен, обясняват ми какво биха желали да постигнат. Съответно аз им изготвям индивидуален хранителен режим и тренировъчна програма, която може да се изпълнява в домашни условия или във фитнес зала. Безспорно е удобство човек да може да си прави тренировката вкъщи, когато му е удобно, както му е удобно, а финансово е по-изгодно. Държим връзка с клиентите ми постоянно. Изпращат ми снимки на резултатите си, което ме радва много, защото аз обичам това, което правя. Когато видя как един човек от отчаяние, заради лошата си фигура, се трансформира в човек със самочувствие и готино тяло, аз съм по-доволен и от него – свършил съм си качествено работата и същевременно съм го направил щастлив. Стремя се да качвам снимки на резултатите на клиентите ми, за да докажа на тези, които все още не са повярвали в себе си, че и те могат да постигнат това, което желаят. Виждам,че след като започнах и да реализирам “тренировките от разстояние” и да постигаме прекрасни резултати с клиентите ми, доста фитнес-инструктори започнаха да копират този мой метод на работа. Това обаче не ме дразни, напротив- радвам се, че съм успял в това, което правя. Никой не би копирал някого, ако не му се възхищава, макар и тайно.

dudov4

– Има ли клиенти, които ти лазят по нервите и отказваш да ги тренираш, тъй като не изпълняват нарежданията ти?

Клиентите понякога мисля, че не си знаят сами интереса. Работя с толкова много хора, че всяка минута ми е ценна и затова, ако видя, че някой ми губи времето, просто прекратявам отношенията си с дадения клиент, за да обърна внимание на този, който наистина иска да спортува съвестно.

– Коя част от тялото е най-трудна за транформация – било за отслабване, или за стягане?

Всяко тяло си има своите особености. Като цяло вътрешната част на бедрото се оформя най-трудно, но не и невъзможно. И все пак мисля, че решението на човек да започне да спортува и да е постоянене най-важният момент от целия процес по промяна на външния вид към по-добро.

dudov5

– Какви награди имаш в тази област?

В България наградите са нещо, което няма особена стойност. Имам награди от състезания. Последната ми награда е II-ро място на състезанието “Най-добра мъжка физика” от април месец тази година. Наградите, които истински ме радват, не са материалните награди. Всеки доволен мой клиент е награда към мен и труда ми. Сега разбираш ли колко много награди имам?!

– Спазваш ли някакви диети, позволяваш ли си от време на време да „съгрешиш“ с храната?

Разбира се,че спазвам диети. Това не означава,че целогодишно съм на строг режим. Не и необходимо да бъда. А и съм ценител на храната. Успешната формула на всичко е да не се прекалява.

dudov2

 

– Какъв съвет би дал на момчетата, които искат да постигнат бърз резултат и да изглеждат като теб? Колко време ще им е нужно?

Човек трябва да има реална представа дали това, което иска не е прекалено, дали на него би му подхождало да изглежда по дадения начин и дали има смисъл от това. Съветвам и двата пола да потърсят професионално мнение, преди да започнат да правят каквото и да е на своя глава. А момчетата конкретно- ценете здравето си, защото временните постижения по отношение на тялото не са по-ценни от здравето. Не е необходимо да гоните форма, която отговаря на такава на състезател.

– Твоята приятелка Елица също демонстрира перфектна фигура. Преди да се запознаете тя имаше ли това желание за тренировки или се запали покрай теб?

Елица е моята гордост. Тя успява успешно да съчетае спорта и образованието си. Тя е бъдещ адвокат с плочки . Шегата на страна, Елица е дисциплиниран човек и гони целите си до край. Упорита е, но и изпълнява стриктно всичко. Има много добър ген. Аз в някаква степен съм причината тя да има такива завидни резултати, но и тя е изглеждала винаги добре. Аз по-скоро допринесох тя да е освен красива и фитнес момиче, доусъвършенствах я. Тя няма корекции по себе си.  Много момичета й се възхищават и следват примера й, което е похвално. Тя проявява и интерес към това, което правя. Разбира ги нещата, а и помни добре. Към момента попива знания от мен и я подготвям за фитнес- инструктор. Отдава й се. Не е далеч моментът, в който ще направи своя дебют в залата като треньорка.

dudov7

– Мислите ли да създадете семейство?

Семейството е това, което човек реално трябва да постигне в живота си. Това е най-ценното. Радвам се, че имам Елица до себе си. Много хора, сред които и известни лица, са ни казвали, че с Елица визуално много си приличаме. Задавали са ни въпроси дали не сме брат и сестра, а даже и близнаци. Всеки от нас има своята половинка, която е някъде и трябва просто да я открие. Това не винаги става. Аз успях да открия половинката си и мисля, че доказателство за това е именно тази прилика, която хората откриват в нас. Пожелавам си да сме живи и здрави, а също и близките ни. Всичко останало само идва с времето.

comments: