home Култура, Любопитно ЕСЕ СПЕЧЕЛИ НА СТУДЕНТ СТИПЕНДИЯ ЗА ЧУЖБИНА (СНИМКИ)

ЕСЕ СПЕЧЕЛИ НА СТУДЕНТ СТИПЕНДИЯ ЗА ЧУЖБИНА (СНИМКИ)

На 29 юли в Culture Beat Club се състоя официалното връчване на еднократна стипендия от 1000 евро, на победителя в конкурса за есе на тема „Добре обмисленият избор е гаранция за успех”.31

Организаторите от консултантска агенция ЕДЛАНТА дадоха наградата, която е в рамките на проекта „Европейско образование“, на Ина Евтимова от град Бургас.

Момичето ще следва от есента „Медицина“ в Германия. Темата на есето е свързана с много важен аспект от кандидатстването в европейски университети, а именно – добре осъзнатия избор за специалност и мотивацията, която е движеща сила на всеки млад и амбициозен за развитие човек.

Събитието имаше и друга важна цел – да срещне всички кандидати, които продължават образованието си в чужбина тази есен, за да разменят контакти, вълнения от предстоящото и съвети за адаптиране към новата непозната среда. Сред гостите имаше и вече завършили български студенти в Англия, Дания и Холандия, които споделиха своя опит от вече изминалия път и дадоха пример с моменталната си професионална реализация в съответните страни.

Интересът на българските кандидат-студенти към образованието в чужбина е значително повишен. Тази година кандидатурите са с 28% повече, според данни на ЕДЛАНТА. Великобритания продължава да държи първенство по броя им. В сравнение с миналата година, кандидатурите за там са с 30% повече. Германия е другата предпочитана страна за висше образование, последвана от Дания и Холандия.

comments: