home Музика, Поп-фолк Отворено писмо на Екстра Нина до медиите

Отворено писмо на Екстра Нина до медиите

Фолк певицата Екстра Нина излезна с официално отворено писмо до медиите, в което дава разяснения относно материал на вестник “Телеграф”, публикуван на 15.08.2015г.

Бившият ѝ съпруг я обвини публично, че певицата се е развела с него чрез подправяне на документите, което логично няма как да се случи в съда.

Въпросният Красимир Панайотов не е явил като страна по делото, следователно е представляван от служебен адвокат. Вижте какво гласи писмото на Екстра Нина…

От Нина Димитрова Панайотова (Екстра Нина) с адрес: гр. Варна, ж.к. ”Възраждане” 68, вх.1, ет.9, ап.44

УВАЖАЕМИ ЖУРНАЛИСТИ, РЕДАКТОРИ И СОБСТВЕНИЦИ НА МЕДИИ,

Обръщам се към Вас, за да изразя сериозните си притеснения от изнесената невярна информация, представляваща обиди и клеветнически твърдения по мой адрес и семейството ми, публикувана във вестник ”Телеграф” от 15.08.2015г., която е препечатана от редица медии и електронни издания.

С големи букви на две страници вестник „Телеграф” от 15.08.2015г. обявява, че „Екстра Нина се разведе с измама”, „фолкпевицата дала фалшиви данни на делото”, като публикува и обширно интервю на вече бившият ми съпруг Красимир Панайотов. В същото се редуват обиди и клевети по мой адрес и този на семейството ми, които не правят чест нито на изданието, което ги е публикувало без нужната задълбочена проверка, журналистическата етика, нито на лицето което е посочено за автор.

С Красимир Панайотов сме във фактическа раздяла повече от 5 години. Всеки от 2010г. има своят житейски и професионален път, правили сме няколко опита за събиране, но безуспешни. Красимир замина за Канада да развива бизнес, а аз в професионален план започнах работа в Турция. Така постепенно и житейски логично, брака ни бе опразнен от съдържание и от своята социална функция. Опитах се да проведа разговори със съпруга си /вече бивш/, за да се разведем цивилизовано, като разумни хора по взаимно съгласие, но от негова страна не видях разбиране. Опитите ми продължиха повече от година, но безуспешно. Положението в което се намирах бе нелогично и житейски неоправдано. Обърнах се към адвокат, който също направи опити да говори с Красимир за подписване на споразумение, но последният му затвори телефона. След това бе задействана законова процедура и на Красимир бе назначен особен представител-адвокат, който защитаваше неговите интереси в съда. Делото приключи с влязъл в сила съдебен акт на 08.05.2015г. По делото не са представяни, както твърди изданието „фалшиви данни” и „адрес” на ответника, тъй като бе извършена справка в НБД по служебен път от съда за постоянния и настоящ адрес. Гореизложеното можеше да бъде надлежно проверено по архивното вече гр. дело №14460/2014г. по описа на ВРС, ХХVІс-в., ако бяха спазени принципите на професионализма, равнопоставеност между страните и журналистическата етика.

Относно твърденията, че съм получила заем от вече бившия ми съпруг, заявявам, че това не е истина. По време на брака съм имала на Красимир пълно доверие и ако по някакъв повод същият се е възползвал от предоставените му генерални пълномощия, да ме представлява и подписва с подписа си под документи, то заявявам, че това не прави чест на един мъж. Към настоящият момент всички пълномощия са оттеглени. На никому не дължа нищо, още повече на бившия си съпруг.

С оглед голословните обвинения, обидите и клеветите по адрес на моята майка Елена Добрева, ще заявя, че заставам изцяло зад семейството си. Изнесеното в публикацията не отговаря на истината. Този, който ги е отправил и тези, които са ги публикували, ще се изправят пред правосъдието в най-кратки срокове, за да отговарят за поведението си.

Непроверените публикации въз основа на хвърлени в пространството твърдения, уронват честта и достойнството ми, като човек, както и името ми в професионален план за което ще потърся отговорност от виновните лица, като се обърна към компетентният съд.

С уважение,
Нина Панайотова (Екстра Нина)

comments: