home Интервюта Dezaro: Музиката е голямата ми любов

Dezaro: Музиката е голямата ми любов

Dezaro е един от младите изпълнители, които успяват да привлекът вниманието на публиката към себе си. Той прави различна музика в две крайности – поп и поп-фолк.

Десислав е родом от София, но често отскача до съседна Турция, където е голяма част от екипа му, с който работи по проектите си.

Какъв всъщност е той и какви са бъдещите му планове, вижте интервюто за Live Magazine с него по-долу…

– Разкажи ми повече за теб?
Името ми е Десислав Зарков и от там се роди Дезаро. Тъй като искам да се развивам и извън България, измислихме този псевдоним. Роден съм в София и завърших гимназия с изучаване на чужди езици и след това учих международни отношения в НБУ. След като завърших, заминах за Америка, където взех класове по английски език. Произлизам от нормално семейство. Тук е момента да благодаря на родителите ми за подкрепата им. Имам по-голям брат, който е семеен с две прекрасни деца.

– Как започна да се занимаваш с музика?
Музиката е голямата ми любов и се занимавам от малък, но ми трябваше смелост да започна професионално.

– Досега имаш три песни, които стилово са доста различни. Намерил ли си твоя стил или смяташ да експериментираш винаги?
Избрах така наречения жанр поп-фолк, точно поради тази причина, за да нямам граници и за да експериментирам като звучене. Не искам да вървя в една линя, а постоянно да се променям и за това търся различни песни с различно звучене.

– Смятам, че “Чу ли новините” е най-успешната ти песен, предполагам защото звучи “най-чалга”. Чалга нация си сме?
Да, засега “Чу ли новините” е най-популярната ми песен. По-голямата част от хората научиха името ми с тази песен. Аз не бих нарекъл нацията ни чалга, а балканска по-скоро. Реално погледнато, това е нашата поп музика в момента. Поп музика значи популярна музика, а този стил се слуша най-много в България. Аз разделям музиката на такава, която на мен ми харесва и която не ми. Българите обичаме да ни се пали кръвта. Не обичам като цяло етикети и рамки.

– Живееш в Турция, смяташ ли да направиш песен и за музикалния пазар там?
Като цяло живея в София, но пътувам много и това създава усещане, че живея извън страната. В Турция имам екип, с който работя и за това прекарвам доста време там. До момента и трите ми клипа са снимани в Истанбул, работя с турски музиканти и в бъдеще живот и здраве, ще представя дует с много популярен турски изпълнител.

Dezaro с турската звезда Мурат Боз
Dezaro с турската звезда Мурат Боз

– Харесваш ли турската музика, кои са ти любимите изпълнители там?
Харесвам модерната турска музика. Слушам Таркан, Мурат Боз, Ажда Пекан, Гулшен, група Манга, Демет Акалън и други. Много са и са много различни.

– Какви планове имаш в музикален аспект?
Имам много планове. Работя по няколко песни, от които една е готова и сега започваме работа по клипа, който ще бъде сниман с български режисьор. Искам да благодаря на хората, с които работия досега – Калин Димитров, страхотните Иван и Стани (Bingells), Велислав Драганиндки, Оцко, Йордан Ботев и Мами. Работя и с няколко чужди композитори, но за сега няма да ги споменавам.

– Преди песните ти се въртяха по Планета ТВ, а новият ти проект върти по Фен ТВ. Означава ли, че си загърбил Пайнер? Ще се самопродуцираш ли за напред?
Първо на въпроса за самопродуцирането ще отговоря, че на този етап се чуствам добре, всичко да си зависи от мен. По въпроса за Планета и Пайнер мога да кажа, че сме в добри отношения и никой не съм загърбил. Аз съм много благодарен на господин Димитров за работата ни заедно, за съветите му, за помощта му и за в бъдеще нямаме пречки да работим заедно. Така благодаря и на екипа на Балканика и Фен ТВ, за работа ни заедно и подкрепата им по новия проект “С теб докъде”, който се разпространява от новата дигитална мрежа Master Music.

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.