home Спорт, Спортни звезди Валентин Митев – фитнес моделът без аналог

Валентин Митев – фитнес моделът без аналог

Валентин Митев няма аналог. Той е сред най-успешните ни фитнес модели. Идол за едни и магнит за други. 23-годишният софиянец скромничи за своята професионална кариера и успехи, които ежедневно трупа.

Вальо е от онези бодибилдъри, които искат да бъдат известни с работата си. Дистанцира се от излишната суета, блясък и изкуствено създавани скандали, за които колегите му дават мило и драго.

Поставя основите на фитнес кариерата си преди 5 години. Разказва, че е започнал на шега. Без да има приказни очаквания за бъдещето.

„Започнах, когато бях 12 клас. Исках малко по-добре да изглеждам, защото бях много слаб, а имах бал”, връща се назад във времето той.

ValentinMitev (2)

Впоследствие започва да се интересува от фитнес и здравословен начин на живот. И така до днес, когато го е приел като философия и начин на живот. Ежедневието му се повтаря като на конвейер – здрави тренировки до пълно изтощение. Резултатът повече от завиден. Стегнато тяло, коремни плочки и големи, мускулести ръце. Мъж за чудо и приказ.

В момента Валентин Митев се грижи за визията на най-богатите и влиятелни персони у нас. Той полага ежедневни грижи и съвети, с които променя външния вид на клиентите си към по-добро. Тренира всякакви лица – от артисти до крупни бизнесмени. И не парадира с това. Работи в сянка. Отдаден и целенасочен. През последните 5 години е изцяло отдаден на работата си и призванието, което има, а именно да оформя приказни тела на хората, деверили му се. Преди месеци световноизвестният фотограф Марк Спилбърг забелязва българина и му предлага съвместен проект.

ValentinMitev (3)

Без да се замисля, изненадан от интереса, Валентин откликва на поканата и приема предизвикателството на майстора на обектива. „Снимките, които направихме бяха нещо повече от изкуство. Той беше подготвен 3 месеци пред да се срещнем. Снимахме 2 дни в 8 града”, сподели пред BLife моделът. Вальо няма космически мечти и желания. Иска да изгради име във фитнес средите, с което България след време да се гордее. И вярва, че с труд и много усилия, нещата ще се случат.

Не крие, че приема фитнеса като изкуство, а не като спорт или начин на живот. „Не е културизъм, нито просто скучен фитнес, а истинско изкуство”, казва той и допълва: „Когато спя, пак работя.” „Ще продължавам да се усъвършенствам и практикувам професионално всеки детайл в този спорт”, казва още той. И жените имат място в сърцето му, но не толкова голямо, колкото фитнесът.

ValentinMitev (4)

Стойките и позьорството из нощните заведения са неща, непознати за модела. И въпреки, че се радва на стотици, да не кажем хиляди жени от цял свят, Вальо е твърд в целите си. Признава с усмивка, че е женен за работата си, която му носи само и единствено удоволствие. И подчертава, че не е зарязал жените, а просто сега те не са приоритет в живота му. Именно обаче женският пол е изиграл важна роля при решението на Валентин да се захване с фитнес. Точно те, и само те, са му дали стимул и импулс да нагази в дълбоките води на бодибилдинга.

Софиянецът е сред малцината, които си признават, че жените го вдъхновяват и карат да върви напред. Просто муза. Не го крие. Защото е истински мъжкар. Във всичките смисли на тази дума. Вярва, че доброто отношение и възпитание са ключът към успеха и добрите резултати.

„Старая се да бъда добър и да се държа подобаващо с всеки човек”, заключва фитнес чудото.

comments:

TAGS:

Методи Тодоров

Методи Тодоров е завършил телевизионна журналистика, а със светска такава се занимава повече от 5 години. Писал е за известни всекидневници, а през последните близо 4 години бе сред топ авторите в светския сайт BLife. Благодарение на професионализма си той успяваше да предразположи всеки застанал пред микрофона му да проговори. Само пред него светските персони разкриваха душите си, сваляха грим и маски. Роден за журналист, той измъкваше с „памук” най-съкровените тайни на звездите. Ексклузивните му материали и интервюта цитираха всички светски хроники и медии.