home Музика, Поп / R'n'B / Хип-Хоп DJ Ivan Deyanov: Винаги давам 110% в работата си

DJ Ivan Deyanov: Винаги давам 110% в работата си

Българският DJ & продуцент на електронна и денс музика Иван Деянов от почти година и половина не e давал интервюта, но днес той направи изключение за нас.

Какво ново около теб?
Чувствам се по-страхотно от всякога. Живея вече в Украйна и развивам усешно кариерата си тук. Имам множество участия, както и в Русия, а и се прибирам от време на време в България.

Защо почти година и половина не си давал интервюта?
Не намирам за нужно да говоря сам за себе си. Делата и постъпките на един артист говорят за него самия. Аз не съм поп-фолк певец, нямам силикон и не съм интересен, освен с музиката си. Не копнея за слава, а просто обичам това което правя.

През изминалата 2014г. доведе в България най-популярният руски DJ и продуцент – ANDREY EXX, обявен за номер едно Дийп хаус артист в Русия. Днес дочухме, че си прекратил работата си с него?
Андрей преди година и половина беше популярен в почти всички източно-европейски страни, но не и България. В нашите клубове просто резидентите въртяха двата му най-успешни ремикса, но без никой да знае на кого са тези парчета. Аз успях да направя това име актуално в топ българските клубове, като му организирах цели две турнета през юли 2014г. и януари 2015г., като обиколи най-актуалните български клубове като CACAO BEACH, Oppium, Azzaro и др. След първото турне последваха множество заявки за гостуване на Андрей в страната и така благодарение на този голям труд, който положих, това име се популяризира в България. Причината да прекратя работа, проекти и участия с Андрей е неговите високи в момента финансови изисквания и отношението му спрямо хората, с които работи. Може би както се казва в една стара българска поговорка – парите развалят човека.

IvanDeyanovDiva

Дуетът ти с DIVA бе най-успешният в България от рода на DJ с лайв вокал. Забелязваме, че вече не гастролирате заедно?
Знаете, като всички велики групи и дуети, един ден поради една или друга причина, те се разпадат и всеки поема по своя път. Аз съм много благодарен на DIVA и работата ни, но в момента наблягам на собственото си име, което е време да излезе напред, тъй като винаги давам може би 110% от това, което правя. Когато менажирах Андрей, нашите участия с DIVA или пък когато продуцирах музика, гледах винаги тези около мен да са доволни и на върха, а аз бях щастлив от това, но може би израстнах и осъзнах, че трябва да акцентирам на своето име и лице.

Преди няколко дни издаде за един от най-големите Ню Диско музикални лейбъли в света LoveStyle Records и парчето ви с DIVA веднага закова 18-то място в класациите на Бийтпорт. Какво ново да очакваме от теб?
Това междудругото е последната ни съвместна продукция с DIVA, която за мое щастие закова класациите за пореден път. Октомври ми предстои издание за Tactical Records – това е лейбъла не немските световно известни артисти Lissat & Voltraxx, а парчето ще се появи на пазара на 30 Октомври. Успоредно с него, имам и ремикс за най-популярния български DJ – Stan Kolev, за лейбъла в който работя и се грижа – No Smoking Recordings на Dj Tarkan. Несъмнено нашият лейбъл много скоро ще е в топ 30 на света и артистите, с които ще работим, ще са все по-големи и по-големи. Dj Tarkan оценява моя труд и начина, с който успявам да направя популярен един артист, дори само с едно негово парче.

Къде могат да те слушат хората?
В момента живея в Украйна и пускам в почти всички клубове тук. Октомври имам цяло турне от 6 дати в Русия, а декември ще направя гастрол из доста български клубове. Вие можете да следите официалната ми страница във Facebook: Ivan Deyanov Official, както и да следите последните ми парчета, сетове и ремикси в моя официален Soundcloud канал.

comments: