home Музика, Поп-фолк Започва битката за фолк наградите на 2015-та

Започва битката за фолк наградите на 2015-та

Тиражираната сред феновете новина, че музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета”, няма да връчват награди на заслужилите изпълнители през 2015г., днес бе опровергана.

Именно от днес до 1 февруари феновете ще могат да селектират изпълнителите и проектите, които са се отличили през изминалата година.

Награди ще бъдат раздадени в добре познатите категории: “Оригинално присъствие на концертната сцена”,  “Оригинално присъствие на клубната сцена”, “Посланик на българската музика зад граница”, “Фолклорен изпълнител или формация”, “Дискотечен хит”, “Баладичен хит”, “Дуетна песен”, “Песен”, “Артистично присъствие на изпълнител във видеоклип”, “Видеоклип”, “Най-прогресиращ изпълнител”, “Певец” и “Певица”.

Естествено ще присъстват и специални награди като “Албум на 2015г.”, която награда ще стане собственост на изпълнителят с най-продавания албум. Също така от музикалната компания са предвидили награда за “Най-гледан видеоклип в YouTube”, която пък ще бъде определена от гледанията на видеоклиповете през първите три месеца от излизането им. Като изненада тази година е, че категорията “Музикален идол” ще бъде разделена на две “Музикален идол – мъже” и “Музикален идол – жени”.

Според първите коментари на феновете в социалните мрежи, категорията ще бъде в две части, за да няма сърдити. Тоест младите надежди Фики и Галин да си тръгнат от церемонията с награди – единият като “Певец на годината”, а другият като “Музикален идол на годината”- мъж.

Преди години при създаването на категорията “Музикален идол” също се пишеха подобни коментари, но този път с любимките на публиката Галена и Преслава, но както споменахме преди малко това са само коментари. А дали наградите ще бъдат разпределени “За всеки по нещо” или ще се послуша вота на феновете, ще разберем на пищна церемония, чиято дата трябва да бъде обявена скоро от организаторите. Вие може да помогнете на Вашите любимци да бъдат “една крачка по-близо” до мечтаната награда, като ги подкрепите ТУК.

comments:

TAGS:

Венелин Стефанов

Венелин Стефанов е на 19 години от Горна Оряховица. Студент е първа година в Русенски университет "Ангел Кънчев" със специалност "Компютърни науки". От ранна детска възраст се занимава с организирането на събития, а към днешна дата зад гърба си има 15 големи благотворителни концерти в помощ на деца и възрастни. Хоби му е писането на статии, свързани с шоубизнеса.