home Музика, Поп-фолк Преслава удари 12 години на сцената

Преслава удари 12 години на сцената

Датата 20 януари е може би една от най важните в живота на топ изпълнителката Преслава.

На тази дата през далечната 2004 г. младата изпълнителка Петя Колева Иванова слага подписа си върху договор с музикална компания “Пайнер” и своите продуценти Митко и Мария Димитрови.

За влизането си в музикалната компания певицата многократно е споделяла, че е благодарна на своят колега и приятел Милко Калайджиев. Не дълго след като Преслава става част от изпълнителите на Пайнер, тя пуска своята първа песен, а тя е в дует именно с него. Песента носи заглавието “Нежен рекет”, а изпълнителката е изписана като “Петя”.

Следват много успехи за младата девойка, която вече се подвизава с прякора “Преслава”.  От 2006г. до 2011г. Добричлийката покорява върховете в поп-фолка и става собственичка на голяма част от наградите, раздавани от “Пайнер”. Дори измества Ивана от върха и се окича с приза “Певица на годината”. През този период младата надежда оставя трайни отпечатъци върху музиката със своят хит – “Лъжа е”, който е с рок звучене.

От 2012г. до сега Преслава залага на модерното звучене и изискани видеоклипове. Певицата е оставила и продължава да оставя едни от най-големите хитове в музиката. Зад гърба си тя има и хиляди фенове, които всяка година я даряват с любов и награди. Като именно заради оценката на феновете Преслава е получила наградата “Певица на годината” цели шест пъти.

Екипът на LIVE MAGAZINE, Честити професионалният юбилей на Преслава и и пожелава още дълги години да радва своите фенове!!

comments:

TAGS:

Венелин Стефанов

Венелин Стефанов е на 19 години от Горна Оряховица. Студент е първа година в Русенски университет "Ангел Кънчев" със специалност "Компютърни науки". От ранна детска възраст се занимава с организирането на събития, а към днешна дата зад гърба си има 15 големи благотворителни концерти в помощ на деца и възрастни. Хоби му е писането на статии, свързани с шоубизнеса.