home Музика, Поп-фолк Diapason Record ”чукна” 19 години

Diapason Record ”чукна” 19 години

На днешния ден компания Diapason Records навършва 19 години от създаването си. За това време фирмата е успяла да се наложи като една от водещите на музикалния пазар в България.

Компанията, създадена от г-н Ненчо Касъмов, има съществена заслуга за създаването на едни от най-ярките звезди в жанровете попфолк и фолклор.

Освен това компанията може да се похвали с организирането на редица концертни изяви на артистите от собствения си каталог, а също така и на големите балкански звезди в и извън границите на държавата ни.

Днес Diapason Records продължава да продуцира някои от най-големите имена в попфолка, но дава шанс и на редица млади изпълнители. В каталога на компанията понастоящем са Тони Стораро, Азис, Ашли, Александра, Гергана Димова, Адриана, Веселина, Мира, Теодора, Кондьо, Ерик, Наско Терзиев, Анна, Sinan, Цецо и други.

Компанията има в каталога си и стойностни изпълнители в жанра фолклор като Румяна Попова и Гуна Иванова. Паралелно с тях Diapason Records продуцира и много млади изпълнители на народна музика – Дения Пенчева, Мила Рангелова, Ива и Велислава Костадинови, Дафина Димитрова, Емилия Стрехина, Велизар Илиев, Яна Добрева и други.

comments:

TAGS:

Live Magazine

Материалът е написан от екип на Live Magazine.