home Интервюта Алек: Не е хубаво да се търси материалното в музиката

Алек: Не е хубаво да се търси материалното в музиката

Алек е артистичният псевдоним на Кирил Атанасов, който е родом от Кърджали, но живее в София от години. Младият изпълнител обича музиката от малък и това е сбъднатата му мечта.

Дебютната му песен се казва “Не ми повярва”, а по първите си проекти работи с композитора Мартин Биолчев. В момента му предстои представянето на следващия му видеоклип, като част от Master Music.

Кой е Алек, за какво още мечтае и какви цели си е поставил, прочетете следващите редове…

– Представи се в няколко изречения?
Момче, което не спира да вярва в мечтите си, това съм аз!

– Как започна да се занимаваш с музика?
Още от дете на един училищен празник изпях една народна песен, след това ме забелязаха и оттам започна всичко. Няколко години ходех на уроци по пиано и солфеж, след това и няколко години на уроци по народно пеене.

– Разкажи ми за първите си професионални проекти? Кой стои зад тях и как се случиха нещата?
Първата ми записана професионална песен се казва “Не ми повярва” и е в дует с мой много добър приятел.
Исках да направя нещо различно от това, което се прави напоследък и точно поради тази причина не показахме лица в клипа, исках хората да търсят символиката. До момента всички мои песни са по моя музика, а за аранжиментите се доверявам на най-добрият композитор за мен – Мартин Биолчев.

– Гостува на “Часът на Милен Цветков”, където представи един от клиповете си. Защо не показваш лицето си?
Това беше само началото. Както ти казах исках хората да търсят символика в клипа, не исках да представям типичен поп-фолк клип – дискотека, момичета и момчета и дотам, затова прецених, че идеята на режисьора ми Красимир Николов да няма лица в клипа е добра, затова го направихме така.

Alek

– Смяташ ли, че можеш да пробиеш и да станеш популярен, ако хората не те виждат?
Правя нещата с цел провокация, затова стартирах с такъв проект, но много скоро ще излезе новата ми песен “Твоите очи”, в която ще видите очите ми (смее се). Като цяло съм на мнение, че клиповете трябва да бъдат допълнение към песните, а не обратното.

– Имаш ли приятели в тези среди и кои са колегите ти, на които се възхищаваш?
Възхищавам се на хора, които са запазили човешкото в себе си, знаят откъде са тръгнали и накъде отиват и уважават аудиторията си, пример за това е Галена. А колкото до приятелството – да, имам приятелка в тези среди, но няма да спомена коя е.

– Какво си готов да направиш или дадеш в името на кариерата си? На всяка цена ли искаш да успееш?
Зависи какво разбираме под успех. За мен успеха е в това хората да искат да ме слушат, да чуят гласа ми. Адски много ме радват хора, които ми пишат във Фейсбук, че еди коя си моя песен много им харесва, за мен и това е успех. Не съм човек, който на всяка цена ще искам от хората да ме харесват. Те или ме харесват или не, знаеш, че на сила хубост не става.

– Смяташ ли, че в България все още има хляб в тази музика и младите изпълнители като теб трябва да се насочат към нея?
Всичко е до човек. Според мен не е хубаво да се търси материалното в музиката. Аз лично гледам каква песен ще предложа на хората, как ще звучи, как ще я изпея, ще мога ли да им предам емоцията, която аз преживявам. За мен това е важно, а колкото до “хляба”, както казваш, за всеки има място под слънцето!

– Какъв е репертоарът ти? Обичаш ли да пееш и други стилове музика?
Репертоарът ми е много разнообразен. Като цяло уважавам всеки един стил музика. Наблягам на народната музика и поп-фолка най-вече. Напоследък много харесвам ретро песните, много истина има в тях, може би заради времената, в които са правени.

– Как виждаш бъдещето си и каква е следващата ти крачка в музиката?
Искам да правя песни, с които емоционално да докосвам хората, надявам се и с новата ми песен “Твоите очи” това да се случи, защото това е песента, която преживях и изпях наистина с голямо удоволствие. След нея вече подготвям още 3 нови песни, като имам и един дует, с който наистина ще изненадам хората, защото лицето, с което ще го запиша им е познато, но едва ли някой си го е представял в такава светлина.

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.