home Музика, Поп-фолк Пламена призна, че се бори с анорексията

Пламена призна, че се бори с анорексията

Това е история за глада като наркотик. За храната като враг, за водата като калории, за теглото – като мерило за успех.

Тя е Пламена от Горна Оряховица, финалист в музикален формат с реализация в пиано барове и няколко песни, промотирани от голяма компания за поп-фолк музиканти.

Последната пошла, но публична проява на Пламена, е в риалити формат, от който излиза с етикет „скучен играч”, който не изявява характер, понася арогантни обиди и не заявява граници за неприкосновеност.

Пламена се съгласява за среща с Миролюба Бенатова, когато в пресата излиза заглавие, че е на път да бъде убита от анорексия.

„Стигнах дотам да се ограничавам от водата, която пия. Всеки един килограм отгоре ме наранява”, разказва Пламена.

Това е история за път към смъртта и опита да се върнеш от тунела. В този разказ всяка хапка е усещане за провал.

Певицата казва, че е поела по пътя на връщането към любовта, към живота, наслаждението и себе си.

„Това ще бъде най-голямата победа в живота ми”, казва Пламена.

“Благодаря на Пламена, че ми се довери и мисля, че нейният разказ бе изключително откровен. Смятам, че този разказ може да бъде полезен на много други хора. В България отдавна се спекулира с едно число от 200 000 души, страдащи от анорексия. Но специалистите по хранителни разстройства казват, че няма как да има статитика в България, защото на практика не се води такава. У нас се отчитат само тежките прояви на хранителни разстройства, които са с тежки физически увреждания. Защото обикновено те стигат до много ниски килограми и доста голяма част от органите им спират да функционират нормално”, коментира в студиото на „Здравей, България” журналистът Миролюба Бенатова, пише novatv.bg.

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.