home Интервюта Анелия: Пожелавам си една изпепеляваща любов

Анелия: Пожелавам си една изпепеляваща любов

Анелия е сред топ изпълнителките в поп-фолка от години. Певицата рядко дава интервюта, тъй като страни от скандали и интриги в бранша.

Специално за Live Magazine тя прави изключение и дава едно от малкото си изявления напоследък. Фокусът е изминалата 2015 година, дъщеря й Ивон, както плюсовете и минусите на известността.

– Щастлива ли си по време на празници, след като се налага да работиш в точно тези дни и да си далеч от семейството ти?
Успявам да разпределя ангажиментите си така, че на Коледа да бъда у дома, където се събираме най-близките хора. За Нова година гостувах в Златни пясъци, а с мен бе и дъщеря ми Ивон. Тя е вече голяма и се радвам, че сама пожела да пътува, за да бъдем заедно. Аз съм от хората, които обичат домашния уют, харесва ми да се съберем всички на вечеря, говорим много, всеки споделя своите преживявания и съм благодарна да имам тези близки около себе си.

– Не бяха ли по-истински тези празници преди да станеш популярна?
Популярността е следствие на това, че правя музика, която се слуша от хората. Неизбежна е, но и има много позитиви. Никога не съм се оплаквала от това, че хората ме разпознават, защото това е показател, че съм успяла да им поднеса песни, които те са заобичали. Празниците в нашия дом винаги са били много истински, защото винаги сме имали много обич помежду си.

– По какъв начин компенсираш пропуснатото време с дъщеря ти Ивон? Какво обичате да правите двете заедно?
Все повече време прекарваме заедно, изпитваме необходимост да сме двете. Разбира се, моят режим е малко по-различен от този на другите майки, но сме изградили такъв график, който позволява да бъдем заедно. Много ми е хубаво, когато в свободните вечери заспиваме една до друга. Казвала съм на мои приятелки, които все още нямат деца, че ще се почувстват истински пълноценни, когато вечер прегърнат своето детенце.

Анелия

– Известността уморява ли те и как се предпазваш от звездоманията, която рядко пропуска да връхлети в душата на популярните? Имала ли си момент, в който си усетила такова залитане?
При мен популярността дойде много бързо. Дни, след като представих „Погледни ме в очите“, вече ме спираха из цяла България. В същото време подготвях следващите си песни, имах много участия и не успях да намеря време да се замисля какво се случва. Колелото се завъртя и някакси работата ме сграбчи. Разбира се, преживявала съм шокови моменти в самото начало, но това е нормално. Спомням си и първото турне, когато се изправих пред десетки хиляди хора, които пееха всяка моя песен и крещяха името ми. Такова преживяване остава за цял живот. Но пък е и много голяма отговорност всичко това – всеки те наблюдава и публиката наистина изисква много. Към днешна дата имам хиляди участия зад гърба си, няколко самостоятелни концерта и участия в много турнета, но откровено мога да заявя, че и сега изпитвам тръпка преди да стъпя на сцената. Радвам се, че успях да запазя емоциите в себе си и това ме прави жива.

– В края на годината и началото на следващата правиш ли си някакви равносметки и какво би казала за 2015 год.? Какво донесе тя на изпълнителят и на човека Анелия? Какво си пожелаваш да ти се случи през новата година?
Винаги си пожелавам на първо място здраве, защото вярвам в силите си и знам, че мога да постигна това, което си набележа. Пожелавам си и една изпепеляваща любов. Изпратих много хубава 2015 година. Песните, които пуснах, се превърнаха в хитове, направихме страхотни видеоклипове. Екипите, с които работя, дават всичко от себе си и съм им благодарна, че бяха до мен. Уверена съм, че през 2015 изкачих още едно стъпало от дългия творчески път, който съм си начертала. Имах честта да се запозная лично с Цеца и да пея с нея на една сцена, а това е огромен комплимент за мен. В личен план се стремя да ставам все по-добра – да разбирам хората, да обичам тези, които ми дават любов, да подкрепям онези, които се нуждаят от това.

Анелия

– Анелия, ти направи един огромен завой в твоята музикална кариера. Все още има фенове, които се чудят какво е провокирало това твое решение. В самото начало залагаше повече на поп песни и на по-рокаджийска визия, докато сега си напълно в стилистиката на попфолка и много по-предизвикателна като външен вид, по-смела във видеоклиповете си?
Правя това, което чувствам. Моите песни и видеоклипове са отражение на вътрешното ми усещане. Няма как да бъда еднаква през всички години, успешният артист умее да се променя. Самата аз бях дете, когато изпях първите си песни, тогава и музикалните тенденции бяха други. Правя музика, която хората ще харесат, а и която аз самата усещам. Може би след пет години ще съм направила още един завой, знае ли човек. Аз винаги съм се стремяла да балансирам. И през 2015 заложих на хитово звучене в „Генерал“ и „Аз съм дяволът“, но пък с Миро изпяхме втория си дует „Започваме на чисто“ – песен, която е много красива, много истинска и емоционална.

Фотограф: Теди Грозданов

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.