home Спорт, Съветите на Николай Чолаков Фитнес съветите на Николай Чолаков #13

Фитнес съветите на Николай Чолаков #13

Днес материалът, който ви предоставяме, ще е малко по-различен. Николай Чолаков обръща внимание не само на физическите упражнения, но и на психиката.

Ето ви един интересен пример за това, на какво е способна психиката ни. За да ни покаже колко силно е влиянието на човешката психика, професорът направи пред нас следния експеримент.

Повика един от студентите пред катедрата. Накара го да затвори очите си и да отвори дланта на ръката си. На студентът беше казано, че в ръката му ще бъде поставена гореща метална пластина, а всъщност това, което сложи в ръката му, бе просто една монета.

Само след няколко минути на мястото, където стоеше монетата, дланта беше започнала леко да изгаря. Ето това е силата на мисълта. Мозъкът изпраща на организма сигнал и организмът го приема за истина. В случая ръката на студента започна да гори, защото той си мислеше, че в дланта му има метална пластина.

По същия начин вие можете да пиете лекарства, които вярвате, че помагат за здравето ви и дори тези хапчета да са направени само от захар – да оздравеете. Можете и да си създадете болест, само чрез силата на мисълта. Имах един роднина, който си мислеше, че е се е разболял от рак. Лекарите дълго го изследваха и го убеждаваха, че не е болен, докато наистина не се разболя.

В речниката психиката се обяснява като свойството на високоорганизираната материя да отразява обективния свят. Психиката представлява съвкупност от вътрешни преживявания като отражение на обективната действителност в съзнанието, свойство на нервно организираните системи да отразяват и да преработват отразените въздействия в специфични процеси, образи, свойства и състояния.

Излекувай се със силата на психиката, която има следните функции:
* Познавателна функция: Чрез психиката живите системи познават реалността;
* Регулативна функция: Управлява поведението и действията;
* Креативна функция: Създаване на нови неща, промяна на стари;
* Рефлексивна функция: Валидна само за човека – Психиката познава сама себе си.
Вярвайте в могъщата сила на психиката си и ще се изцелите, защото само силната психика може да спасява!

АКО ИСКАТЕ СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ НА ХРАНЕНЕ, ФИТНЕС ПРОГРАМА ИЛИ ЛИЧНА ТРЕНИРОВКА С НИКОЛАЙ ЧОЛАКОВ, ПОТЪРСЕТЕ ГО В ОФИЦИАЛНАТА МУ ФЕЙСБУК СТРАНИЦА: www.facebook.com/NikolayCholakov.FanPage

comments:

TAGS:

Николай Чолаков

Николай Чолаков е на 23 години, но вече е достатъчно известен в професията си като фитнес инструктор и модел. Той завършва спортно училище, а голямата му мечта е била да бъде футболист. Прeз 2014г. участва в спортния фестивал "Arnold Classic Europe" в Мадрид, а малко преди това се снима и във филма "300". Участвал е в много музикални видеоклипове, а през 2012г. се нарежда сред финалистите в конкурса "Мистър Менхънт".