home Кино и ТВ, Нови филми Българският филм ”Колко си хубав” на световната сцена

Българският филм ”Колко си хубав” на световната сцена

Късометражният филм “Колко си хубав” вече е в официалната селекция на някои от най-големите фестивали за кино в света като: Los Angeles Cine Fest, Los Angeles Independent Film Festival Awards, Barcelona Planet Film Festival, Miami Independent Film Festival, Los Angeles Urban Film Festival 2015 и др., а скоро се очаква да има и номинации за някои от тях, хвалят се организаторите.

Филмът е на режисьора Христо Порязов и е копродуциран от Националния дворец на културата. Личната и много човешка история е за 16-годишно момче, коeто избира любовта пред опцията да живее нечий чужд живот, скрит зад различни обществени маски.

В лентата се изповядва философията, че има само две емоции – страх и любов, а единственият грях, който извършваме e именно страх – моментите, в които любовта отсъства.

“Много се радвам, че един от първите филми, които НДК копродуцира е селектиран на толкова престижни фестивали. Това доказва, че финанси-ращата ни програма работи”, каза директорът на Двореца Мирослав Боршош.

Създателите на филма го определят като “смела стъпка към разбиването на анонимността, която съществува навсякъде и принуждава много хора да изберат да не бъдат себе си”.

Актьорският състав включва Роберт Радев, Милена Стоноевич и Данаил Обретенов. Сценарият е на Александър Мануилов, музиката е дело на Милена Иванова и Стоян Ганев, оператор – Иван Палейков. Продуценти са Белана Средкова и Красимир Порязов, съвместно с НДК.

Любопитен факт е, че актьорът Роберт Радев, изпълняващ ролята на подрастващото момче, за първи път застава пред камера, а Милена Стоноевич, която влиза в образа на майката на младежа, освен актриса е и режисьор.
“Колко си хубав” ще бъде представен в Националния дворец на културата в първите месеци на настоящата година.

Христо Порязов

Повече за Христо Порязов
Христо Порязов e роден в град Пловдив през март 1977 година. Завършва “НАТФИЗ – Кръстьо Сарафов” в специалност “Куклено актьорско майсторство” в класа на проф. Румен Рачев и доц. Жени Пашова. Режисьор на тийнейджърското шоу на БНТ “13+”, на нощния блок на БНТ “Нощни Птици”, на музикални клипове на Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Марина Кискинова, NELLS, Sunnie, Nu Ance, Ренегат, Рени Гайтанджиева (Рени) и други, както и на телевизионните спектакли: “Легендата” с автор Лили Игнатова и “Кръстопът” на Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”.

comments: