home Музика, Поп-фолк Антонина с посинено око в новия си клип ”Прибиванье”

Антонина с посинено око в новия си клип ”Прибиванье”

Новият клип на фолк певицата Антонина „Пребиванье“ вече предизвика разгорещени коментари в мрежата още само със споменаването на името му.

„Пребиванье“ разглежда една особено нашумяла тема в България напоследък, а именно – насилието по улиците, и домашното насилие в частност, но го прави не по сериозен начин, а в добре познатата за творчеството на певицата форма – чрез пародиране на проблема.

„Напоследък във фолка се нароиха клипове, в които домашното насилие се представя като нещо възбуждащо, еротично и прекрасно. Появява се една певица, на която възлюбеният й разбива физиономията, а тя вее коси и е красива. Ама как ще си красива, докато те бият? Ти не си красива! Ти си грозна, подпухнала, насинена и кървяща, и тоя дето те бие не е Крисчън Грей, а е собственият ти мъж-олигофрен, който очевидно има твърде много комплекси и ниско самочувствие, щом посяга на жена. На тая въпросна певица, дето се кефи да я ползват като боксова круша, бих й казала – ама тресни му един и ти, ма!“, заявява Антонина.

В клипа я виждаме в няколко роли – на красивата и провокативна мадама, на пребитата жена и на жертвата, която отвръща на удара. Всичките й образи са поднесени с чувство за хумор и целят да насочат вниманието на зрителя върху това, че не трябва да приемаме за нещо нормално насилието вкъщи, на улицата, в магазина и т.н., а трябва да му се противопоставим и да не му позволяваме да се превръща в част от живота ни.

Забавната лирика на „Прибиванье“ е дело на поетесата Мушмула Петрова, музика и аранжимент: „Като Едно“. “Прибиване” е поредна част от уникалния пъзел на неподражаемата артистичност на Антонина – заявяват от продуцентската й компания „Като Едно“. – След запомнящи се проекти като „Вишни“, „Шматка“, „Мъжки работи“ и „Баланица“, тя отново ще изненада приятно феновете на нейния жанр с новата си песен и превъплъщения“.

comments: