home Интервюта Мистър България 2016 – Георги Йовчев: Под въпрос е участието ми на “Мистър Свят”

Мистър България 2016 – Георги Йовчев: Под въпрос е участието ми на “Мистър Свят”

– Разкажи ми за теб, тъй като за живота на моделите се знае малко, само за професионалния им път?
Дълги години съм се занимавал с волейбол. Живея в София. Животът на модела е изключително интересен, динамичен, пълен с изненади и приключения. Модата влезе в моят живот като хоби, още докато бях спортист и постепенно премина в професия, след края на спортната ми кариера. На този етап от живота ми, приоритетите за мен са завършването на образoванието и участието ми в Мистър Свят. А това изисква по принцип сериозна инвестиция.

– Откъде започна твоята кариера като модел и кои са най-важните неща, които са се случвали в нея?
Кариерата ми започна с предложение за снимки от мой приятел, с цел рекламиране на бизнеса му. Най-важните стъпки в кариерата на модела са зад него да стоят правилните хора, които да го представляват на модния пазар и поддържането на добра форма и визия, а също така и поведение пред обществото. В личен план смятам, че всичко мина подобаващо по пътя на добрата кариера и това се оцени на конкурса Мистър България.

Георги Йовчев

– Какво остава скрито за хората по тези конкурси?
Скрито за хората остава дългата подготовката за подобно шоу, която е изпълнена с много емоции и напрежение от страна както на организатори, така и на участниците.

– Участвал ли си и на други подобни?
Не съм взимал участие на подобни конкурси, но бях добре подготвен, за което допринесе дългият ми опит в модата. Явявал съм се на много кастинги за големи реклами и повечето съм ги печелил. Принципът при кастингите е същият: много участници – един победител.

Георги Йовчев

– Ще ходиш ли на “Мистър Свят”, което бе обявено като награда за победителя?
Интересен въпрос. С тази тема се спекулира много, тъй като участието ми в “Мистър Свят” е под въпрос, предвид многобройните такси, които трябва да се заплатят. В момента търся спонсор. Няма много желаещи фирми и компании, които имат интерес към подобен тип конкурс. Обмислям варианта за собствена инвестиция, която опредлено не е никак малка за мен. Все пак имам добро предчувствие. Следя всеки ден новите участници подали заявка за конкурса. За момента са около 15 и виждам 2-ма реални конкуренти. Имам 40 дни да усъвършенствам поведението си на сцена и пред обектива, както и физическата си форма. Увереността ми в тези 3 ключови фактора е много голяма, защото за тях ми помагат Кирил Вълчев – Скалата и известният моден фотограф Петър Пешев. Скалата е с мен във фитнеса през ден, а с Петър снимаме всеки уикенд в Пловдив.

Георги Йовчев

– Според мен нещата в модния бизнес тук никога няма да се оправят, ти какво смяташ? Имаш поглед и навън…
Вече има достатъчно професионалисти в бранша, които се борят за справедливост в този бизнес и реално оценяване на моделите в България. Имам желание да погледна към този бизнес и извън пределите на страната ни. Затова именно съм се насочил към международен агент, който работи на изключително високо и професионално ниво с моделите, които представлява. Досегът ми с международния моделинг е и благодарение на най-голямата модна агенция в Тайланд, която е собственост на мой приятел – Андриан Захариев, доскоро работещ модел. Да се върна на въпроса ви… Далече сме от истината все още, но с подобни грандиозни конкурси като “Мистър България” 2016 и професионално работещи букери, ценящи работата на моделите, скоро ще доближим нивото на световния пазар.

Снимки: Петър Пешев

comments:

TAGS:

Ангел Дончев

През 2007г. създава LIVE MAGAZINE. Репортер е на SNEWS.BG и в-к "АКЦЕНТ" от 2009 до 2015 г. През 2011 г. е репортер от България на в-к "BG VOICE" (САЩ). През 2013 и 2014 г. е главен редактор на MEGALIFE.BG. През 2015г. създава LIVE MEDIA GROUP, в чието портфолио са PREVOLUTION и MASTER MUSIC. От началото на 2016г. е гл. редактор и на сайтовете PLOVDIWOOD.BG и SVOBODNO.BG.