home Музика, Поп-фолк Анелия засне клип в Истанбул, пее на турски

Анелия засне клип в Истанбул, пее на турски

Привечер. Смрачава се. Но Истанбул не заспива. Напротив, когато светлините грейнат, започва нощният живот на града – по-динамичен и завладяващ от дневния. Пълният му блясък може да бъде видян само от високо. Кръжейки над мегаполиса с неговите небостъргачи и улици, препълнени с хора, дрон улавя една красива, силна и независима жена. Бляскавата й червена рокля, излята върху сексапилно тяло, събира всички погледи. Тя върви гордо, но с поглед търси само един.

Фаталната лейди е Анелия, а гореописаната ситуация е съвсем реална и се случва по време на снимките на новия й клип към песента „Дай ми още“. Тя е реализирана в две версии – на български и на турски език и затова е клипирана в южната ни съседка.

Благодарение на отдела по култура и туризъм към Посолството на Република Турция в България звездата на Пайнер получава разрешение да снима навсякъде из необятния Истанбул. Тя е единствената българка, допусната в двореца Чираан, където се заснемат редица високобюджетни сериали и кинопродукции, като наемът за половин снимачен ден е 30 000 евро и се чака с месеци за ред.

anelia_istanbul

Освен двореца, пред камерите на нашата певица попадат още Синята джамия, църквата-музей „Света София“, мостът, който свързва европейската и азиатската част на града, култувият пазар „Капалъ Чаршъ“ и редица други културни забележителности и частни постройки. „Върнахме се с такова количество суров материал, че половината не успя да влезе в крайния продукт, защото в Истанбул има от всичко по много. Снимахме и по-ориенталската, и по-светската атмосфера, но в последствие решихме да не смесваме стиловете и направихме един много модерен клип“, сподели тя.
„Дай ми още“ е по музика и аранжимент на Даниел Ганев. Българският текст е на Петя Радева, а турският е подарък на Анелия от колегата й Тони Стораро, като идеята за тематиката е негова. Видеото е реализирано от Павлин Иванов-Bashmotion. Роклите, които изпълнителката носи, са ръчна изработка и са направени специално за нея от екипа на Nobasic. Гримът е дело на Никола Иванов, а прическата – на Мирослав Ангелов, който влиза и в ролята на нейн екранен партньор в клипа.

Снимки: Теди Грозданов

comments: