home Дизайнери, Мода Плащали на Мегз да чете, а тя събирала парите за платове

Плащали на Мегз да чете, а тя събирала парите за платове

Майката на Мегз й давала по пет стотинки на прочетена страница, а малката Меги избирала по-големи книги и ги четяла, докато нейните приятелки си играели с кукли. Така дизайнерката още от малка започнала да събирала пари, за да си купи платове и ушие свои собствени дрехи.

Освен всичко това обаче, находчивата Мегз изкарвала пари от своите роднини и като им продавала сътворени лично от нея ръкохватки, възглавници и тем подобни домакински принадлежности. Така малко по-малко бъдещата носителка на „Златната игла” натрупала състояние и започнала освен да създава за себе си, да продава направените модели на свои съученички. Всеки един от моделите бил уникален, тъй като Каканашева правила единични бройки.

„Толкова бях вманиачена по това да шия и ушивам разни неща, че за да си събера пари за по-скъпи платове, си заделях пари и от джобните за деня” – споделя дизайнерката в предаването „На Кафе” и допълва – „Сега като се върна назад май ми се е случвало да оползотваря парите си за закусна в това да си купя някой плат.”

comments: