home Други събития, Събития Legion Run разби рекордите

Legion Run разби рекордите

Най-мащабното и дългоочаквано спортно събитие в България премина с невероятен успех и остави след себе си щастливи лица, доволни от себе си екстремисти и усещането, че тази невероятна екипна игра е променила съдбата на много от участниците.

Рано сутринта на 5-ти юни, теренът около язовир „Огняново” до Елин Пелин едва успя да събере повече от 5000 участника и още 2000 души публика, което само по себе си дава представа за мащабността на събитието.

Стартът на приключението беше сложен от изстрел с черешово топче, донесен, за да внесе колорит от един от отборите. И след като топчето пукна, звездният отбор на Legion Run, в лицето на рапъра 100 Кила, Ася Капчикова и Биляна Йотовска, към който се присъедини и певицата Дебора, поведе в надпреварата първите 500 ентусиасти.

5-километровото трасе от кал, лед, ровове, бодлива тел, тунели и рампи не се опря и на останалите участници, сред които бяха: волейболистът Владо Николов, македонската музикална сензация Slatkaristika и отборът на Биляна Йотовска. Моделката пристигна на Legion Run заедно със своето семейство, а малката й дъщеричка гордо носеше блуза с надпис: My Mum Is Legion, в превод – Майка ми е легионер.

100 Кила беше спал едва 4 часа и пропътува 700 км, за да се включи и покаже, че за един истински легионер няма невъзможни неща. Ася Капчикова пък взе страха на мъжете след като буквално за секунди премина трасето с кални ровове и бодлива тел, напътствана и окуражавана от своя фитнес инструктор. Певицата Дебора преодоля страха си от високо и изкачи 4-метровата рампа, с помощта на съотборниците си, и се гмурна в калния ров, за да увековечи успеха си. Маги Бадер пропусна събитието, заради тежка контузия на дясното рамо.

И така, с истински отборен дух и добро настроение всичките над 5000 участника преминаха през изпитанията успешно и достигнаха до финала, заредени с онзи адреналин, който само един истински легионер може да притежава.

comments: