home Събития, Фестивали Публиката на 1-вия BG Music Festival избра “За теб” на JJ

Публиката на 1-вия BG Music Festival избра “За теб” на JJ

Познаваме го като част от популярната в близкото минало бой банда „032”. През последните 7 години Георги Симеонов работи като вокален педагог предимно с деца, но и с обещаващи изпълнители, част от които се класират на финала на формати като X Factor и „Гласът на България”.

Миналия ноември той направи соловия си дебют под псевдонима JJ с витален микс от поп, латино и арендби в „Дилър за любов”, а преди броени дни спечели наградата на публиката в първото издание на BG Music Festival със „За теб”. Прозвучала между няколко нахакани речетатива, мелодичен хаус от конвейера „само за шофиране” и денс парчета с регетон елементи, баладата изпъкна като сватбена торта насред кетъринг с бърза закуска.

Музикантския подход в създаването й се долавяше с просто око, а вокалният нерв в нея стискаше за гърлото зрителите в Летния театър на Сандански.

Оказва се, че песента е отлежавала на хард диска на Георги отдавна. „Работих като вокален продуцент по последния албум на Хилда Казасян – Jazz & Me. Бяхме в студиото на Христо Йоцов, с Хилда изляозха да хапват, и в тази пауза седнах на пианото и създадох „За теб”. Случи се от раз, което е странно, защото композирам сравнително от скоро. Започнах да работя с пиано и да развивам идеите си едва след като станах вокален педагог. Така написах няколко песни за Цветелина Янева, включително баладата „Без думи”, която спечели награда на Планета тв. Мои са „Ароматът ти” на Сантра и Кристо, „Играем с теб до край” на Кристо и Жана Бергендорф, както и „Различна” на Хилда.”, разказва JJ.

С най-добрата изпълнителката сред бг ресторантьорите го свързва 10-годишно приятелство и силен професионален респект. „Деляхме общ продуцент още докато бях част от „032” – Атанас Янкулов. Доста сме пяли заедно по-концерти, даже имаме общо демо, което така и не видя бял свят, но кой знае – за джаз и соул музиката възраст няма и ако някой ден се съберем отново с „032” може и да го издадем.”, казва Георги. Изключително харизматичната дъщеря на Вили Казасян той определя просто като „страхотна”. Когато разбира, че той работи като вокален педагог,
тя му предлага да стане негов възпитаник.

„Каза ми „Ти си моят човек, моля те, нека работим заедно всеки ден.” Аз бях много притеснен, казах й „Нека мине време, да видя резултатите на моите ученици и да се уверя, че ставам за това. Само тогава ще имам самочувствието да работя с твоя глас.” Мина една година, в която тя не се отказа от идеята, и така стигнахме до Jazz & Me, с който съм много горд.”, откровен е певецът.

В момента той работи по чисто нов сингъл с танцувалено звучене, с който ще атакува летните чартове. В актива си има готови седем парчета, които смята да включи в албум най-късно до края на другата година. „Аз съм на периоди, не съм си поставял крайни срокове, защото това ме притиска.”, лаконичен е Георги пред вестник Монитор.

comments: