home Интервюта Жоро: Харесвам красивитe неща

Жоро: Харесвам красивитe неща

– Представи се на читателите ни, които все още не знаят много подробности за теб – откъде си, за семейството ти и как се насочи към музиката изобщо?
Дори и най-ранните ми спомени са свързани с музиката. Още на 3-годишна възраст бях приет в хора на Българското национално радио и оттогава се започна един музикален маратон. Обиколил съм сцени в редица държави, срещнах страхотни творци и научих много. Паралелно с всичко това учех и живеех като всяко дете – в семейство, в което възпитанието и обичта са водещи.

– Стартира доста ударно с две поп-фолк песни преди време (“Не го прави” и “Твоето обичане”), на едни от най-големите имена – македонецът Оцко и румънецът Кости. Как се стигна до работата ти с тях?
Следя всичко, което се случва на музикалния пазар. Аз съм си такъв – когато искам нещо, искам да е най-доброто. И логично потърсих двама от най-актуалните автори. Освен това като музика ми допадат – те дадоха нова светлина с едно модерно звучене, което успя да завладее публиката.

– Обичаш ли този стил? Как се работи с такива големи имена като Кости, който в момента става известен и в Америка, а имаше и номинация за Грами?
Всеки творец – популярен или не, си има своите особености. Намирам начин да допринасям за приятелска и комфортна обстановка. Просто общувахме, изслушвахме се и нещата се получиха.

– Какво те накара да се откажеш от поп-фолка и да минеш в другата крайност, а именно поп музиката, а дори и с леки рап елементи?
Не квалифицирам музиката и песните. За съжаление, в България се получи едно разграничаване, което обаче не е в плюс за никого. Ако една песен е хубава и ти носи някаква емоция, има ли значение в каква категория попада. Това, което пея в момента, е музиката, която слушам. Правя това, което ми харесва.

– Разкажи повече за “дебютната” си песен в новия жанр – “Любовна игра”? Кои са авторите и как реализира целия проект с този ефектен клип?
Видеото определено надскочи очакванията ми, а и по време на самата му подготовка добавяхме или пък отхвърляхме идеи. Бяха замесени страхотни професионалисти – Станислав Христов като режисьор успя да вдъхнови всички. Жоро Марков е оператор. Ненадминатият все още в България хореограф Милен Данков се постара да ни пораздвижи. Общо-взето, поработихме доста. За песента се доверих на Светлин Къслев и на Росен Димитров и Анастасия Мавродиева за текста. Самите имена са дали много на публиката и смятам, че заслужават да ги споменавам отново и отново.

– Какво ще продължиш да правиш след този проект? Ще сменяш ли стиловете отново или ще се развиваш само в новото си амплоа?
Работя в студио в момента. Днес записах една от предстоящите ми песни. Казвам една, защото се задават няколко. „Любовна игра“ е само началото на един път, който съм си начертал и искам да следвам.

– Кои артисти за теб са пример в момента и кой смяташ за най-актуалната музикална звезда през тази година?
Не следвам пример на някой друг, стремя се да се отлича. Гери-Никол е страхотен артист, изгря и се наложи именно поради факта, че предложи нещо ново, свой собствен стил, който до този момент липсваше на пазара. Категорично Криско успява да налага най-много хитове през последните години. Самият аз харесвам много 100 Кила и за мен той също е уникален артист.

– Снимаш често фотосесии, които определено могат да конкурират много от моделите ни. Имаш ли се за такъв или го правиш като част от работата ти като изпълнител?
Преди всичко съм музикант, но харесвам красивите неща. С фотографа Костадин Кръстев – Коко реализираме обикновено спонтанно идеи за сесии. Модата е изкуство и е тясно свързана с музиката.

– Какво ти коства секси фигурата ти и какъв съвет би дал на младите, за да изглеждат като теб?
Спортувам много. Всяка сутрин, независимо какво съм правил през нощта, отварям очи и отивам във фитнес залата. Това се случва точно в 7 часа. Храня се по определен режим. Не тровя тялото си с алкохол и цигари. Радвам се, че вече навлезе тази вълна на спазване на здравословен начин на живот. При всички положения лятото е сезон, в който се поотпускаме на партита, но нека всичко е в умерено количество.

– Как стана близък с Николета Лозанова и още ли сте приятели?
Поддържаме страхотни отношения, подкрепя ме и съм благодарен, че в нейно лице имам близък човек.

– А какво имаш общо с “Братята Dsquared2”? Как се запозна с тях?
В Милано. Бях облечен изцяло в техни дрехи, срещнахме се случайно в бутика им и ме поканиха в техния клуб. Те са изключително трезвомислещи хора, с невероятно възпитание и се отнасят крайно уважително към мен и труда ми.

comments: