home Музика, Поп-фолк Произвеждат специални гайди за новия клип на Фики

Произвеждат специални гайди за новия клип на Фики

Пет месеца след излизането на последния му сингъл „Ако искаш“, време, в което Фики успя да се сгоди и да подготви сватба, броени дни преди голямото събитие звездата на Пайнер зарадва почитателите си с нов проект.

Песента се казва „Пате“, като името е избрано нарочно, защото много често влюбените се обръщат именно така един към друг. Текстът, написан от Мариета Ангелова, отново е в характерния за изпълнителя закачлив стил: „Ах, пате, патенце, мойто сладко патенце, почна ли, си дотам, цялата ще те изям…“

Музиката е дело на Йорданчо Василкоски-Оцко и, както баща и син Стораро обичат, в нея са вкарани живи инструменти. Тук особено се откроява гайдата, затова Фики много държал тя да присъства във видеото.

„Възхищавам се на това, как звучи гайдата – един от нашите емблематични национални музикални инструменти, и колко добри майстори гайдари има у нас. Трябва да се гордеем с тях“, коментира той.

Processed with VSCO with a6 preset

На цветния, младежки сюжет обаче нямало да пасне инструментът в оригиналния му вид. Затова екипът на режисьора Жоро Марков намерил производител на гайди във Варна, който изработил специално за певец номер 1 четири различни такива – бяла, черна, червена и една шарена.

Динамиката в лентата се допълва от момичетата и момчетата от два балета – FAME и NOVA. А Фики изглежда различно, но все така на гребена на модната вълна, благодарение на стайлинга на Стоян Апостолов-Стоянски, грима на Джулия Ангелова и прическите на Емилио Стефано.

„С тази песен ми се иска да призова всички влюбени да се наричат „пате“, да се обичат и да се държат мило един с друг“, сподели с чаровната си усмивка на уста изпълнителят, който на 18 октомври ще каже заветното „Да“ на любимата си Гюлджан.

Фотограф: Хари Доладжаков

comments: